Prijzen van bordspellen stijgen explosief

Prijzen van bordspellen stijgen explosief

Ja, je leest het goed! Slecht nieuws voor de verzamelaar en bordspelliefhebbers, maar het wordt een stuk duurder om nieuwe spellen in te kopen.

De belangrijkste reden voor deze stijging is dat bordspellen steeds meer in trek. Bordspellen zijn weer razend populair. Een ontwikkeling die al sinds begin deze eeuw was ingezet, maar in de laatste jaren een stroomversnelling heeft gekregen.

Corona heeft hierbij een belangrijke rol gehad. Mensen zitten weer meer thuis met vrienden en familie en de gezelschapspellen worden uit de kast gehaald. Daarnaast ontdekken diezelfde mensen dat het aanbod aan verschillende type spellen de afgelopen decennia enorm is gegroeid. Er is letterlijk voor iedereen wel wat leuks te vinden!

Goed voor spellenbranch

Al die extra vraag is misschien slecht voor de portemonnee, het is wel goed voor de spellenbranch. De omzet voor veel spellenmakers verdubbelde in 2020 en ook in 2021 zagen de cijfers er rooskleurig uit. Dit zorgt er ook voor dat er meer budget is om nieuwe spellen te ontwikkelen, en dat er meer innovatieve spellenmakers ontstaan waardoor de veelzijdigheid van het aanbod alleen maar toe neemt. Oef, ook dat is misschien slecht voor de portemonnee, maar wel leuk voor de hobby.

Bron: Spellenwijs.nl

Leveringsproblemen

Een tweede reden zijn dat wereldwijde problemen rond productie en leveringen. Veel spellen worden geproduceerd in China en die moeten vervolgens ook nog hier naartoe gestuurd worden. China heeft een soort zero-tolerance beleid naar Corona waardoor hele fabrieken, scheepswerven en zelfs hele steden worden afgesloten als er besmettingen zijn ontdekt.

  • Hierdoor heeft voor veel spellen de productie tijdelijk stil gestaan, waardoor het aanbod verminderd, dus hogere prijs.
  • En, hierdoor is de containerprijs enorm toegenomen waardoor het veel duurder is om al die spellen uit China naar Europa te krijgen.

Bordspellen zijn tot 25% duurder

De prijzen van bordspellen zijn de afgelopen jaren al gauw tot wel 25% duurder geworden. Als voorbeeld, een spel die in 2019 zo’n 40,- euro zou kosten kan je nu 50,- euro voor neerleggen. Gelukkig blijft er wel veel keuze en kun je nog gemakkelijk een kaartspel krijgen die voor een paar euro in de schappen ligt.

De prijzen bij verschillende aanbieders kunnen soms ook sterk uiteen liggen. Op Spelvinden.nl kun je naast uitgebreide spelinformatie ook de prijzen van bordspellen vergelijken waardoor je nooit te veel hoeft te betalen. Dit kan je in sommige gevallen zo 25% besparen.

Bron: Ad.nl
Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Top