De 7 beste bordspellen voor 2 spelers: van makkelijk naar uitdagend!

Top voor spelers

Het aanbod in spelletjes is enorm. Een leuk spel vinden voor twee personen is er niet makkelijker op geworden. Weten waar je zin in hebt, is ook een kunst op zich! Heb je zin in een strategisch spel of hoeft het misschien vanavond niet zo competitief?

Wij hebben daarom 7 (bord)spellen op een rijtje gezet geschikt voor elke behoefte en mood! De lijst start met rustige, laagdrempelige spelletjes en vervolgt zijn weg naar de complexere, strategie zware spellen. 

Sowieso dat er dus iets tussen zit wat passend is voor je spelpartner en jou. Natuurlijk hebben we alle spellen zelf uitgeprobeerd, dus plezier is gegarandeerd!

7. Undo : Je wilt fijn samenwerken aan een mysterie en een knusse avond

 • Type spel: Escaperoom stijl – 1 keer spelen – Samenwerken
 • Moeilijkheidsgraad: *
 • Speeltijd: 90 minuten 

Een spelletje hoeft niet altijd super competitief te zijn. Soms heb je gewoon zin in een fijne, gezellige avond waar je samenwerkt aan een niet al te complex spel. 

Voor deze mood hebben we een prima optie: Undo is een reeks van detective kaartspellen waarbij het doel is om er samen achter te komen hoe je een heftige gebeurtenis kunt veranderen (‘Undo’! Snap je ‘em?). Je reist samen door de tijd en maakt keuzes op belangrijke momenten met als doel om de lijn der tijd te bewegen richting een goed einde. 


Undo is een kort spel wat je maar 1 keer kan spelen, immers weet je daarna natuurlijk de oplossing al. Je maakt alle besluiten samen en dat maakt het gezellig en interactief. De keuzes zijn niet lastig, maar vergt wel wat inlevingsvermogen en fantasie.

Pak een kop thee en ga samen op de bank Undo spelen! Daarna geef je het spel gewoon door aan twee vrienden.  

Bekijk hier alle Undo spellen.

6. De Vos in het Bos : je wilt een kaartspelletje met een grappige twist spelen

 • Type spel: Kaartspel – Slagen halen – Interactief
 • Moeilijkheidsgraad: *
 • Speeltijd: 20 minuten

Als je bekend bent met kaartspellen (denk aan Hartenjagen of Klaverjassen) en dat ook nog leuk tijdverdrijf vindt, dan is Vos in het bos een goede aankoop. 

Vos in het bos is een kaartspel specifiek voor twee personen waar binnen je slagen moet halen. Het principe van ‘meeste slagen wint’ wordt hier omgegooid in een grappige twist: je moet veel slagen halen, maar niet te veel!

Het spel heeft daarbij ook nog wat speciale kaarten met voordelen die je bijvoorbeeld extra punten geven. Het is daarbij mooi vormgegeven in fantasie thema en dus volgens ons een echte aanrader als je zin hebt in een kort spelletje tussendoor. 

Bekijk hier waar je De Vos in het Bos kan kopen.

5. Azul : je wilt een relaxed spelletje spelen en een beetje puzzelen

Azul bordspel
 • Type spel: Puzzelen – Mooi design – Laagdrempelig
 • Moeilijkheidsgraad: **
 • Speeltijd: 30 minuten

Azul is in de bordspellen wereld een geroemde ster! En met recht, want het is een leuk en makkelijk te leren spel, waarbij je ook nog wel een beetje moet nadenken.

In Azul ben je Perzische muur bouwer. Jouw doel is om zoveel mogelijk tegels te leggen van dezelfde kleur op de juiste plek. Een apart scenario, maar zodra je gaat spelen vallen alle steentjes op zijn plek. Het spel bestaat uit een aantal rondes en na elke ronde tel je je punten bij elkaar op. 


Je moet een paar stappen vooruit denken en af en toe een blik werpen op het bord van je tegenspeler. Je voert niet zoveel handelingen uit, dus daardoor blijft het een vrij relaxed spel. Het is ook van korte duur: meestal ben je na 5 rondes wel klaar. Het spel is daarnaast te spelen tot 4 spelers en functioneert ook prima met z’n tweeën.

Bekijk hier waar je Azul kan kopen.

4. Ticket to Ride : je wilt een makkelijk maar vermakelijk competitief spel spelen

Ticket to Ride Europa bordspel
 • Type spel: Strategisch – Bouwen – Kaart
 • Moeilijkheidsgraad: **
 • Speeltijd: 40 minuten

Nog een klapper van een bordspel. Ticket to Ride heeft al menig familie hart weten te veroveren en heeft al jaren een standaard plekje in de spelletjeskast verdiend.

Als je nog niet bekend bent met dit razende reisspel: in Ticket to Ride moet je een treinspoor aanleggen door omstebeurt wagonnen op een spoor neer te leggen. Op de kaart staat een heel wirwar van sporen waar je uit kan kiezen, maar specifieke doelkaarten geven aan waar jij de meeste punten kan winnen. Degene met de meeste punten aan het eind, die wint!

Ticket to Ride is laagdrempelig. Je hebt de regels binnen vijf minuten geleerd. Het is een competitief spel, waarbij je elkaar soms lekker in de weg kunt zitten door je wagon op een (on)handige plek neer te zetten. Aan het begin van het spel kies je jouw persoonlijke doelen: overspeel je misschien je hand door een te uitdagend spoor te kiezen of speel je het liever veilig? 

Er zijn ongelofelijk veel verschillende versies om uit te kiezen. Kies dus je favoriete land of gebied! Wij kunnen Ticket to Ride Europa of Ticket to Ride Nederland aanraden om mee te beginnen. 

Bekijk hier waar je Ticket to Ride kan kopen.

3. Clever : je wilt een dobbel geluksspel spelen waar je keuzes alles bepalen

Clever dobbelspel
 • Type spel: Dobbelen – Roll and Write – Geluk & Kiezen 
 • Moeilijkheidsgraad: ***
 • Speeltijd: 25 minuten

Ken je Yathzee? Vergeet dat dan onmiddellijk! Clever is het coolere, jongere broertje van dit conventionele dobbelspel en is zoveel leuker.

Clever is een zogenaamd ‘roll and write’ spel. Je rolt met dobbelstenen, je kiest welke dobbelstenen je wilt gebruiken en schrijft deze op op je formuliertje. Het is een beetje gokken, want je hebt de keuze om nog een keer te rollen: maar misschien is je volgende worp wel minder goed!

Het leuke aan Clever is dat je uitkomsten een formule effect hebben. Uiteindelijk vermeervoudigen je je punten met hoge snelheid: als je het tenminste goed weet te spelen! Clever heeft een hoog verslavingsgehalte: je hebt altijd het idee dat je het de volgende keer nog beter kan doen. 

Het dobbelspel heeft een iets hogere leerdrempel dan de spellen hiervoor. De eerste keer dat je het speelt, zal het voornamelijk uitproberen zijn. We kunnen dit spel aanraden als je zin hebt in een snel kansspel met focus op slimme keuzes. 

Bekijk hier waar je Clever kan kopen.

2. Air, Land & Sea : je wilt korte maar spannende kaart battles spelen 

 • Type spel: Spannend – Strategisch – Kort spel
 • Moeilijkheidsgraad: ***
 • Speeltijd: 15 minuten 

Wie kent het nog: het goeie, ouwe Zeeslag? Nou, dat is dit niet, maar het thema haakt wel aan! 

In Air, Land, & Sea speel je een serie van grote gevechten om uiteindelijk de overwinning te behalen over 3 ‘War Theaters’: Air, Land & Sea. Je krijgt een set van kaarten uitgedeeld aan het begin van de battle die je omstebeurt speelt.. Het spel eindigt als beide spelers al hun Battle cards hebben gespeeld .. of als je de tegenstander ervan weet te overtuigen om op te geven.

Dat is meteen ook het leuke en spannende aan dit spel. Een battle hoeft niet tot het eind te duren: je moet soms een strategische keuze maken de battle vroegtijdig te verlaten om de schade (minpunten) te beperken. Hierdoor kan je, zelfs als je verliest, het gevoel hebben dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Het spel krijgt door deze mechaniek verrassend veel diepgang en maakt het ook nog eens erg spannend.  

Mocht de overdaad aan Engelse termen in deze toelichting het nog niet weggeven: Air, Land & Sea is momenteel nu alleen nog in het Engels verkrijgbaar. 

Bekijk hier waar je Air, Land & Sea kan kopen.

1. 7 Wonders Duel : je wilt een episch, keuze rijk strategie spel spelen 

7 wonders duel - bordspel
 • Type spel: Strategisch – Competitief – Rijk uitbouwen
 • Moeilijkheidsgraad: ****
 • Speeltijd: 90 minuten

7 Wonders is een goed ingeburgerd spel dat je sowieso al met 2 spelers kan spelen, maar 7 Wonders Duel is speciaal voor 2 personen en doet echt niet onder voor zijn grote broer!

In het spel 7 Wonders Duel is het de bedoeling om uiteindelijk 7 Wonders te bouwen door jouw rijk op militair en wetenschappelijke gebied uit te bouwen. Je plaatst gebouwen en ontwikkelt zo jouw beschaving tot de overwinnaar. Het spel wordt gespeeld over drie tijdperken (rondes) heen en je maakt keuzes voo bepaalde kaarten die vervolgens een strategisch effect hebben voor het volgende tijdperk.  


We zijn aan het eind van deze lijst en je snapt dat het nu dus gaat om een spannend, strategisch spel. Je spelpartner en jij moeten zin hebben in het leren van de regels om vervolgens te strijden tegen elkaar: wie maakt de meeste wonderen waar? Een overwinning voelt echt als een overwinning. Je hebt zat van keuzes om in te investeren en je moet goed letten op wat je tegenstander aan het doen is. Het spel is een aanrader voor echte spelliefhebbers die de kneepjes al snel goed in de smiezen hebben. 

Bekijk hier waar je 7 Wonders Duel kan kopen.

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Top