De 5 beste party bordspellen voor tijdens een feestje

De vijf beste party bordspellen voor tijdens een feestje

Je hebt niet altijd zin in een lang strategisch spel of weer dat potje hartenjagen. Als je mensen over de vloer hebt, kan het wel een welkome afwisseling zijn om tussen het geklets door een spelletje met elkaar te doen. 

Party bordspellen of partyspellen staan erom bekend dat ze hoog in energie zijn, makkelijk te leren en vaak tot hilarische taferelen kan leiden. Je zit elkaar vaak lekker in de weg of moet in een korte tijd een onmogelijke taak verrichten. Ideaal dus om met meer man te kunnen spelen en je weinig zorgen te hoeven maken over wat de regels nu precies zijn! 

Bij spelvinden.nl hebben we de beste partyspellen op een rijtje gezet! Probeer deze eens uit. Iedereen kent inmiddels 30 seconds en Cards against humanity wel, toch? Mooi. Let’s move on!

Jungle Speed

Type spel: reactiesnelheid – kaarten wegspelen – grijp de totem 

Aantal spelers: 2 – 8 spelers

Energieniveau: hoog

Bij Jungle Speed moet je niet alleen goed opletten, je moet ook een flink reactievermogen hebben.

Iedereen heeft een eigen stapeltje kaarten en je draait tegelijkertijd een kaart om. De Jungle Speed kaarten staan vol met allerlei kleuren en symbolen. Zodra je ziet dat iemand hetzelfde symbool heeft als jij, grijp je zo snel mogelijk de totem! Dan raak je je kaart kwijt aan degene die net te laat was. Als je als eerste je kaarten wegspeelt, dan win je!

Het is nog niet zo makkelijk als het lijkt en wordt alleen maar verwarrender als je met meer spelers speelt. De totem vliegt je soms om de oren en we moeten toegeven dat we ook wel eens wat harde nagels hebben gevoeld. Jungle Speed is een heerlijk hoog energiek spel!

Kakkerlakkensalade

Kakkerlakkensalade Kaartspel

Type spel: reactiesnelheid – kaarten wegspelen – spraakverwarring

Aantal spelers: 2 – 6 spelers 

Energieniveau: hoog

Kakkerlakkensalade heeft eveneens een hoog energieniveau en moet snel gespeeld worden. 

Omstebeurt worden kaarten omgedraaid met daarop afbeeldingen van verschillende soorten groente. Je moet bij het omdraaien de juiste groente benoemen. Alleen, dit is door de verschillende regels niet altijd wat het lijkt. Soms mag je geen ‘tomaat’ zeggen, maar moet je juist ‘sla’ zeggen als een tomaat wordt omgedraaid of andersom. Of soms juist helemaal niks! 

Kakkerlakkensalade is chaotisch, verwarrend en hilarisch om te spelen!

Valse motten

Valse Motten kaartspel

Type spel: stiekem doen  – kaarten wegspelen – hou je ogen open

Aantal spelers: 3 – 5 spelers (staat op de doos, maar je kan wel tot 8 spelers hoor)

Energieniveau: gemiddeld

Valse motten is een spelletje waarbij je met kaarten eigenlijk een soort van moet pesten. Zo simpel werkt het. Degene die als eerst zijn kaarten kwijt is, heeft gewonnen. Maar dat is eigenlijk maar bijzaak. 

Valse motten gaat helemaal over het kwijtraken van kaarten.. zonder dat iemand het ziet. Door bijvoorbeeld een kaart in je mouw of in de plantenpot achter je te gooien. Er is 1 persoon die iedereen in de gaten houdt om te zien of er stiekem kaarten in jassen, zakken of op de grond worden gegooid. Zodra je gepakt bent, ben jij de opletter. 

Het is een grappig, zenuwslopend spelletje, waar de winnaar vaak opeens uit het niks, de winnaar is!

Party Animals

Party animals

Type spel: reactiesnelheid – kaarten wegspelen – rare geluiden maken

Aantal spelers: 3 – 5 spelers 

Energieniveau: hoog

Weer zo’n verwarrend, snel kaartspel. Bij Party Animals ben je een dier – denk bijvoorbeeld een varken, eend of kip – en daarbij hoort natuurlijk een bijhorend geluid! Omstebeurt leg je kaarten op. Zodra je jouw dier voorbij ziet komen, moet je zo snel mogelijk het juiste geluid maken. De winnaar krijgt jouw stapeltje kaarten en degene die aan het eind van het spel de meeste kaarten heeft, die wint! 

Zoals je kunt zien zijn veel party spellen (met name kaartspellen) in dezelfde trend. Party Animals brengt daar een leuke twist aan door het maken van de dierengeluiden. Je kunt je voorstellen dat het veel gelach veroorzaakt, wanneer je als een varken moet knorren of als een eend moet kwaken! 

Matryoshka

Type spel: verzamelen – strategie – punten tellen 

Aantal spelers: 3 – 5 spelers

Energieniveau: laag

Zo, even wat anders. Matryoshka is vergeleken met de andere spellen op deze lijst een wat vreemde eend in de bijt. Het kaartspel is een stuk rustiger en strategischer dan de andere spellen. 

In Matroyshka heb je kaartensets (1 tot en met 10) van matroesjka´s, de bekende Russische poppetjes die je in elkaar kan zetten. Je doel is om setjes matroesjka kaarten te verzamelen en daarmee zo lang mogelijke rijtjes te maken. Tegelijkertijd moet je kaarten met elkaar ruilen om zo je rijtjes vol te maken. 

Het is geen lastig spel, na 1 keer spelen heb je het wel onder de knie. De interessante keuzes zijn welke van jouw kaarten je wilt houden of verzamelen en of je daar je tegenstanders mee in de weg wilt zitten.. of toch maar helpen zodat zij jou ook helpen? 

Een ideaal simpel kaartspelletje als je het even wat rustiger aan wilt doen.

Bekijk de vijf beste party bordspellen voor tijdens een feestje

Geef een antwoord

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Top