De 5 beste trivia bordspellen

De  beste trivia bordspellen

Iedereen kent het goeie ouwe Trivial Pursuit. Dit raad en weet spel is populair met een reden. We houden simpelweg van onze kennis testen en vragen beantwoorden. Het zijn simpele spellen die weinig uitleg vereisen en je kan lekker laten zien wat je allemaal (niet) weet. 

Trivial Pursuit staat er echter ook om bekend dat het nog knap lastig kan zijn soms. Er zijn tegenwoordig gelukkig nog veel meer trivia spellen waar voor ieder wat wils tussen zit. Neem een kijkje! 

Bezzerwizzer

Moeilijkheidsgraad: ***

Speeltijd: 60 minuten

Aantal spelers: 2 – 4 (maar je kan in teams spelen, dus met meer)

Bezzerwizzer is een moderne variant van Trivial Pursuit. Simpelweg  beantwoord je vragen in allerlei categorieĆ«n. Hoewel ook hier vaker lastige vragen tussen kunnen zitten, is het goed behapbaar. 

Je wint het spel door als eerste het aantal punten te behalen die nodig is om aan het eind van het speelbord te komen. Bezzerwizzer speel je in rondes en aan het begin van de ronde grabbel je vier categorie steentjes uit een zakje. Maar, je kunt onderweg ook nog een keertje ruilen met elkaar! Geen gedoe dus dat je alle ā€˜taartpuntjesā€™ van elke categorie moet hebben. 

Bezzerwizzer is gezellig en kan ook prima met meer mensen dan op de doos staat gespeeld worden. Met 4000+ unieke vragen ben je ook wel even zoet!

iKNOW

Moeilijkheidsgraad: ***

Speeltijd: 45 minuten

Aantal spelers: 2 – 6

iKNOW heeft een bijzondere twist gegeven aan trivia bordspellen. In plaats van dat je alleen maar zo veel mogelijk vragen moet beantwoorden, moet je ook gokken op wat je tegenspelers weten. 

In dit spel kies je een categorie en speel je tegen 1 van je medespelers. Vervolgens moet je gokken hoeveel hints jij nodig hebt om de vraag te beantwoorden en hoeveel hints jouw tegenspeler nodig zal hebben. En dan moet je natuurlijk ook de vraag nog goed hebben. 

De opzet van het spel is de eerste keer iets lastiger dan bij ā€˜gewoneā€™ trivia spellen, maar juist het interactieve gedeelte van iKnow maakt dit zoā€™n bijzonder leuk spel. iKnow heeft 1600 vragen, dus je kunt wel even door! 

De slimste mens ter wereld

Moeilijkheidsgraad: ****

Speeltijd: 45 minuten

Aantal spelers: 2 – 4 

De slimste mens is een voor velen bekend TV programma, waar bij bekende Nederlanders proberen zoveel mogelijk algemene kennis vragen te beantwoorden en daarmee de slimste mens te worden. Nu kan je met dit bordspel de slimste mens thuis worden. 

De slimste mens ter wereld volgt de regels van het televisieprogramma. Je verzamelt seconden met goede antwoorden en moet zo snel mogelijk vragen beantwoorden. Je speelt verschillende rondes en speelt uiteindelijk de finale, waarbij je tegenspelers hun zuurverdiende secondes tot niks zien eindigen. Het spel is daarom best serieus en zenuwslopend, je moet echt zin hebben om je best te doen! 

De slimste mens ter wereld heeft meer dan 6000(!) vragen en is daarmee het spel met de meeste trivia vragen op deze lijst. Doe daarmee wat je wilt. 

Hoe wist je dat?

Moeilijkheidsgraad: *

Speeltijd: 60 minuten

Aantal spelers: 2 – 8

Hoe wist je dat? is een makkelijker trivia spel dan de rest van de spellen in de lijst. Het functioneert eigenlijk gewoon als partyspel. 

In dit spel zitten geen droge geschiedenis of saaie sport vragen. De vragen zijn onverwacht en grappig, maar meestal goed te beantwoorden. Denk een beetje in de richting van ā€˜1000+ onzinnige weetjesā€™. Dat zijn het soort vragen die je zult krijgen bij dit spel en daarom is het ook een ideaal spel om samen met kinderen te doen. 

Met slechts 400 vragen is het spel niet zo uitgebreid, maar je zult bij Hoe wist je dat? gegarandeerd een hoop plezier hebben. 

Trivial Pursuit – thema versies

Moeilijkheidsgraad: **** (dat ligt er natuurlijk aan hoe goed je het thema beheerst) 

Speeltijd: 60 minuten

Aantal spelers: 2 – 8 (verschilt per versie)

Komen we toch weer aanzetten met Trivial Pursuit! We wilden vooral even benadrukken dat dit prima trivia spel, ook met allerlei thema versies is uitgekomen die je misschien wel goed liggen. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van Trivial Pursuit Friends of Harry Potter versie? Gemiddeld hebben deze versies zoā€™n 2000 tot 3000 unieke vragen. Wie wist dat er zoveel te vragen was over Friends?!

Bekijk meer trivia bordspellen
Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Top