5 goedkope leuke bordspellen onder de €15,-

Budget spellen

Bordspellen zijn er in overvloed en zeker tegenwoordig is er een ruim assortiment. De aandacht en liefde die bordspellen tegenwoordig krijgen, zorgt er ook voor dat er flink uitgepakt kan worden. Mooie designs, prachtige pionnen en uitgebreide speelborden zijn aantrekkelijk en sporen aan tot verkoop. 

Maar de prijs van bordspellen wordt daarmee ook flink omhoog gegooid. Bordspellen voor prijzen van vijftig, zestig en soms wel honderd euro zijn niet meer uniek.

Maar ben je platzak of vind je het zonde om zoveel geld uit te geven aan een bordspel, dan is er gelukkig nog genoeg te vinden in bordspellenland. Wij helpen een handje en raden vijf goedkope maar supertoffe bordspellen aan. Sowieso dat je je met deze spellen voor een klein prijs lang kan vermaken! 

1. Tiny Tins: Regenwormen – €5,99

99Games heeft een hele fijne, kleine versie van Regenwormen uitgebracht in hun serie ‘Tiny Tins’. Het is bedoeld als reisformaat en heeft mini dobbelsteentjes! Erg schattig en handig, maar bovenal kom je erachter dat je niet eens de grotere, iets duurdere versie perse nodig hebt. 

Regenwormen is een dobbelspelletje met een hoge risicofactor. Omstebeurt dobbel je zes dobbelstenen, waar naast cijfers ook regenwormen tussen zitten en pak je een set van dezelfde aantallen. 

Je snapt dat hoe meer dobbelstenen je pakt, hoe kleiner de kans is dat je een set te pakken krijgt. Als je geen nieuw nummer/worm kan pakken, ben je af! Als je op tijd stopt, mag je een tegel pakken van het nummer wat je hebt gegooid. Degene met de meeste punten als alle tegels op zijn, wint! Een superverslavend spel, naar onze ervaring, en leuk voor de hele familie.  

Overigens is het originele formaat van Regenwormen ook voor onder de 15 euro te koop, voor €11,95. 

Saboteur Basisspel

2. Saboteur – €8,99

Saboteur is een strategisch spel, maar vereist gelukkig niet al te veel nadenkwerk. Met name is het erg vermakelijk. 

In Saboteur speel je of een dwerg of een saboteur (goh). Het doel voor de dwergen is om een weg te graven naar de schat. Voor je op tafel liggen kaarten, waar je hoopt dat de schat ligt. Met gereedschap, gangen en sabotage spullen kun je de weg van de dwergen beïnvloeden. Een saboteur wil natuurlijk niet dat de schatten door de dwergen worden gevonden!

Het grappige is dat je niet zeker weet wie bij welke partij hoort. Hierdoor werk je een beetje samen – maar eigenlijk werk je elkaar ook wel een beetje tegen. 

3. De Crew – €10,99

Een klein kaartenspel waarbij de bedoeling is om wel echt samen te werken, is de Crew. In de Crew speel je een groep astronauten die middels een potje kaarten verschillende opdrachten moeten uitvoeren. 

Deze opdrachten beginnen simpel. Je moet bijvoorbeeld er voor zorgen dat 1 van de spelers de groene twee in zijn slag haalt. De opdrachten worden met de tijd steeds complexer. En het uitdagende is: je mag maar beperkt met elkaar communiceren! 

Met zo’n vijftig opdrachten ben je wel even zoet. Daarnaast ben je niet competitief met elkaar bezig, dus voorkom je mogelijke ruzies. Ook wel eens lekker, op een spelletjesavond. 

SET kaartspel

4. SET – €11,95

Even wakker worden! SET is een van de vele kleine spelletjes die gebrand is op snelheid en reactievermogen. Zo zijn er talloze spelletjes en je moet ervan houden. 

SET is daarin een analytisch spel. Er komen negen kaarten op de tafel te liggen met allerlei vormpjes en kleuren. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk een set maakt, dan wel gebaseerd op kleur of vorm. 

Het is in het begin even wennen en best uitdagend. Je brein moet als het ware deze patronen leren ontdekken. Maar je merkt na een tijdje dat je er echt snel in wordt en het voelt heerlijk als je weer een setje kaarten kan pakken. Een spel waar je naar blijft terugkomen!

5. Munchkin – €14,95

Het duurste spel op deze lijst, maar dat merk je ook aan het soort spel. Het is voor deze goedkope prijs een complex en uitgebreid spelletje. 

Munchkin is een fantasy spel, waarbij je als avonturier monsters moet verslaan. Je beurt houdt in dat je een deur open maakt (een kaart open trekt) en een dichte kaart pakt, wat vaak items of spreuken zijn die je kunnen helpen. Als de open kaart een monster is, zul je moeten vechten. Indien niet, mag je nog een monster bevechten uit je eigen hand. 

Met het verslaan van monsters verdien je punten. De eerste speler die 10 punten heeft, die wint het spel. Het leuke aan Munchkin is dat het ontzettend grappig is opgezet. Niets wordt te serieus genomen en je kunt elkaar lekker in de weg zitten. De regel is dan ook: valsspelen mag als niemand het ziet en als iets onduidelijk is bepaalt de spelleider hoe die het zelf wil! Dat zegt genoeg, denken we zo. 

Bekijk de vijf goedkope leuke bordspellen onder de 15 euro

Geef een reactie

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Top